woensdag 18 december 2019

Gefrituurd visballetje

GEFRITUURD VISBALLETJE

½ theelepel tijm
zout
250 gram kabeljauwfilet
2 eieren
¾ deciliter melk
peper
1 theelepel gemberpoeder
½ pakje instant aardappelpuree (125 gram)
6 eetlepels paneermeel
1 citroen
frituurvet/olie
1 takje selderij


In pan bodem water met zout en tijm aan de kook brengen. Hierin vis tegen de kook aan in 10 minuten gaar laten worden. Afgieten en laten afkoelen. In rauwkostmolen vis fijnmalen. In kopje ei losroeren. In steelpan 2 deciliter water met zout aan de kook brengen. Toevoegen: melk, zout, peper en gemberpoeder. Met garde aardappelpureepoeder, losgeroerd ei en vis erdoor kloppen. Vismengsel op platte schaal uitspreiden. Laten afkoelen. In koelkast in 3 uur koud en stijf laten worden. In diep bord 1 ei losroeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Van vismengsel 8 gelijke balletjes vormen. Eén voor één eerst door ei halen, dan door paneermeel wentelen. Op ander bord leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Citroen wassen en in 8 partjes snijden. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Frituurvet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Visballetjes met 4 tegelijk in 3 minuten goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Op schaal leggen. Garneren met citroen en toefjes selderij.

8 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 4 uur / 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip december 1981

Geen opmerkingen: