KALFSMEDAILLON OP ARTISJOKBODEM
(1 potje cantharellen à 100 gram)
1 bakje champignons (250 gram)
1 deciliter witte wijn
zout
peper
1 ½ deciliter melk
5 ½ eetlepels boter
3 eetlepels bloem
4 eetlepels slagroom
4 kalfsmedaillons à 100 gram
4 artisjokbodems (blik)
1 takje peterselie
(Cantharellen afgieten.) Champignons wassen. In pan doen: wijn, zout en peper. Hierin champignons 5 minuten zachtjes koken. Uit pan scheppen. (Cantharellen aan wijn toevoegen en 1 minuut verwarmen. Uit pan scheppen.) Boven litermaat afgieten. Met melk aanvullen tot 2 ½ deciliter. In steelpan 1 ½ eetlepel boter smelten. Bloem toevoegen en gladroeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk-wijnmengsel toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Vlees inwrijven met zout en peper. In grote koekenpan 4 eetlepels boter verhitten. Vlees 3 minuten aan elke kant goudbruin bakken. Intussen in pan met bodem water artisjokbodems in 1 minuut verwarmen. Op zacht vuur al roerende saus verwarmen. Artisjokbodems op schaal leggen. Vlees erop leggen. Paddenstoelen er omheen scheppen. Bakvet door saus roeren en over vlees schenken. Garneren met peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 /15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Kerst 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten