PIKANT VARKENSVLEES
400 gram varkenspoelet
zout
peper
1½ theelepel chilipoeder
4 eetlepels boter of margarine
1 winterwortel
1 groene paprika
½ theelepel bouillonpoeder
1 teentje knoflook
½ bakje champignons (à 250 gram)
3 eetlepels sherry
Alle ingrediënten klaarzetten. Vlees bestrooien met zout, peper en chilipoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees in 5 minuten rondom gaar en bruin bakken. Wortel schrappen, wassen en in plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Aan vlees toevoegen: wortel, paprika en knoflook. Met deksel op pan 7 minuten stoven. Af en toe omscheppen. Champignons wassen, grote halveren. Aan vleesmengsel toevoegen: champignons, bouillonpoeder en sherry en 4 minuten meestoven. Vleesmengsel overdoen in schaal.
Groentetip: witlofsalade met mandarijn.
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip december 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten