OMELET MET GEMENGDE GROENTEN
1 ui
1 kleine winterwortel
2 aardappelen
2½ eetlepel boter of margarine
zout
peper
¼ komkommer
6 radijsjes
4 eieren
3 eetlepels melk
Alle ingrediënten klaarzetten. Ui pellen en snipperen. Wortel schrappen, wassen en in blokjes snijden. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In braadpan 1½ eetlepel boter verhitten. Toevoegen: ui, wortel, aardappel, zout en peper. 1 Minuut bakken. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes smoren. Af en toe omscheppen. Komkommer wassen en in blokjes snijden. Radijsjes wassen en in plakjes snijden. In een kom eieren met melk, zout en peper loskloppen. Aan groentemengsel komkommer en radijs toevoegen en 4 minuten meesmoren. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Eiermengsel erin schenken en in 3 minuten bakken tot ovenkant bijna droog is. Omelet op schaal laten glijden. Groentemengsel erop scheppen. Omelet dubbelklappen en halveren.
Groentetip: bloemkool met romige kaassaus.
2 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip december 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten