VIS IN ZURE SAUS
400 gram tonijn
2 uien
2 knoflookteentjes
verse gemberwortel
2 lomboks
zout
citroensap
½ deciliter grondnotenolie
0,3 deciliter blanke azijn
Snijd een ui in grove stukken; pel de knoflookteentjes, rasp een theelepel gemberwortel, verwijder het zaad uit de lomboks en draai van dit alles, met een scheut water, in de blender een gladde pasta. Snijd het tonijnenvlees in stukjes, bestrooi ze met zout en druppel er citroensap over. Laat ze een kwartiertje liggen, bak ze dan in de verhitte grondnotenolie lichtbruin en leg ze op een verwarmde schotel. Fruit in dezelfde olie de tweede, in ringen gesneden, ui en voeg dan de pasta uit de blender toe. Breng het geheel roerend aan de kook en laat het, nog altijd roerend, enigermate indampen. Strooi er wat zout bij, voeg 1 deciliter water toe en laat het mengsel op een zacht vuurtje enkele minuten sudderen. Roer er dan de azijn door, leg de vis erbij en breng het geheel op temperatuur. Serveer de vis met witte rijst en groenten
4 personen
gebied : Maleisië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
zaterdag 26 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten