TEA KTAW (PITTIGE EEND MET KROEUNG)
2 eendenbouten (of 2 kippenbouten)
5 stengels citroengras
2 - 3 lombokpepertjes
1 grote handvol holy basil
2 theelepels zout
5 eetlepels kroeungpasta
6 limoenblaadjes
2 eetlepels vissaus
1 handjevol pinda’s
2 theelepels palmsuiker
Was de eendenbouten met wat azijn; hak ze in stukken. Snijd het citroengras en de lombokpepertjes in fijne ringetjes; pluk de blaadjes van de holy basil.
Verhit een wok op hoog vuur; voeg wat olie toe. Bak de stukken eendenbout 5 minuten op de velkant tot het vel goudbruin kleurt. Bestrooi met het zout en keer ze om; bak de andere kant 5 minuten. Zodra er vocht vrijkomt, schuif je de stukken eendenbout naar de rand van de pan. Voeg de kroeungpasta en de limoenblaadjes toe; roerbak het geheel 2 - 3 minuten tot de kroeungpasta geurt en de stukken eendenbout er rondom mee zijn bedekt. Voeg een handjevol citroengras, de lombokpepertjes en vissaus toe; roerbak 1 minuut mee. Voeg de pinda’s, de holy basil en de palmsuiker toe; roerbak kort mee. Proef of de smaken in balans zijn; voeg zo nodig een beetje zout of suiker toe. Serveer met witte rijst en een salade.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Cambodja
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Cambodja : Een culinaire reis langs oneindige rijstvelden, eeuwenoude tempels en bijzondere mensen / Frank Alberti
zaterdag 26 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten