HEILBOT MET CHINESE KOOL EN UIEN
500 gram heilbotfilets
2 eiwitten
vijfkruidenpoeder
zout
maïzena
¾ deciliter olie
¼ Chinese kool
verse gemberwortel
1 knoflookteentje
3 grote uien
Chinese sojasaus
oestersaus
Roer de beide eiwitten los. Neem een theelepel vijfkruidenpoeder en meng dit met een volle theelepel zout en twee theelepels maïzena. Verdeel de vis in reepjes van 7½ centimeter, haal deze eerst door het losgeroerde eiwit en vervolgens door het poedermengsel en bak ze daarna enkele minuten in nagenoeg alle olie. Laat de vis na het bakken op keukenpapier uitlekken. Bak vervolgens in een andere pan in heel weinig olie de gesnipperde Chinese kool, vermengd met een mespunt geraspte gemberwortel en het uitgeperste knoflookteentje, heel even aan. Voeg dan de grofgesneden uien toe en bak nog twee minuten door. Doe er dan een deciliter water en een eetlepel Chinese sojasaus en oestersaus bij. Draai het vuur hoger en bind het vocht, zodra het gerecht kookt, met een beetje aangemaakte maïzena. Breng het opnieuw aan de kook en giet de kokende saus over de vis, die u na het uitlekken op een warme schaal legde. Geef er witte rijst bij.
4 personen
gebied : Singapore
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten