SOUSI PLA (PIKANTE KOKOSVIS)
olie voor het bakken
1 middelgrote forel, gefileerd, in stukjes van 5 centimeter
4 eetlepels kokosroom
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
4 limoenblaadjes
KHEUANG HOM (CHILIPASTA)
3 gedroogde, rode Spaanse pepers, 15 minuten geweekt, en uitgelekt
10 sjalotjes
4 tenen knoflook
Maak eerst de Kheuang hom (chilipasta): stamp daarvoor pepers, sjalotjes en knoflook fijn in een vijzel. Zet de pasta apart. Verhit de olie in een wok en bak de stukjes forel goudbruin; schep ze uit de olie en zet ze apart. Verwarm in de schoongemaakte wok al roerend de kokosroom. Roer de chilipasta erdoor en laat het mengsel enkele seconden sudderen. Roer dan de vissaus en de suiker erdoor. Schep de stukjes gebakken vis door de saus; laat ze iets van de vloeistof opzuigen, maar niet te zacht worden; dit is in enkele seconden gebeurd. Doe de limoenblaadjes erbij, schep één keer om en serveer.
4 personen
gebied : Laos
gerechtsoort : visgerecht
bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr
zaterdag 26 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten