NGAR-ASAT-KYAW (GEBAKKEN VIS MET KROKANTE SPAANSE PEPERS, KNOFLOOK EN SJALOTJES)
1 middelgrote forel of andere stevige vis, gefileerd en in stukken van 2½ centimeter gesneden
1 theelepel gemalen geelwortel
2 - 3 eetlepels olie
4 sjalotjes, in dunne plakjes gesneden
2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
2 grote, gedroogde, rode Spaanse pepers, grof gehakt
olie voor het frituren
2 theelepels zout
½ theelepel suiker
Bestrooi de stukken vis met geelwortel en laat dat 20 minuten intrekken. Verhit intussen de olie in een wok of braadpan en bak daarin de sjalotjes krokant. Laat ze uitlekken en leg ze apart. Doe hetzelfde met de knoflook en de Spaanse pepers. Houd de olie apart.
Verhit de frituurolie en bak de stukjes vis hierin goudbruin. Laat ze uitlekken. Verhit de apart gehouden olie in een wok, voeg de gefrituurde vis toe en schep om. Voeg sjalot, knoflook en Spaanse peper toe en schep weer om. Voeg zout en suiker toe en schep om. Serveer het geheel op een warme schotel.
4 personen
gebied : Birma
gerechtsoort : visgerecht
bron : Zuidoost-Azië / Vatcharin Bhumichitr
zaterdag 26 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten