GAMBAS CON SALSA TOMATE (GARNALEN IN SPAANSE TOMATENSAUS)
500 gram gepelde rauwe gamba’s (steurgarnalen)
½ theelepel gehakte gedroogde chilipeper
1 ½ deciliter droge witte wijn
4 eetlepels vers broodkruim
SAUS
1 kleine ui, fijngehakt
2 - 3 tenen knoflook, gehakt
6 eetlepels olijfolie
3 grote tomaten, ontpit en gehakt
zout
peper
snuf gedroogde tuinkruiden
Voor de saus: fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels olijfolie zacht. Voeg de tomaten toe en kook in 15 minuten in tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper en tuinkruiden.
Verwijder intussen de aders uit de garnalen; bak de garnalen in 3 eetlepels olie met de chili tot ze verkleuren.
Giet de wijn erbij en kook tot deze verdampt. Schep alles in een ovenvaste schaal en schenk de tomatensaus erover. Bestrooi met broodkruim en bedruppel met de rest van de olie. Bak 10 minuten in een voorverwarmde hete oven tot de bovenkant een krokant korstje heeft.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Filippijnen / Jacki Passmore
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Zoals ik het maakte (met paneermeel in plaats van broodkruim, en gele tomaten) geen mooi gerecht, maar wel erg lekker. Ik denk dat in plaats van broodkruim croutons gebruiken het gerecht een mooier aanzicht geeft.
Een reactie posten