zaterdag 26 oktober 2019

Kinilaw (Filippijnen)

KINILAW (SALADE MET GEMARINEERDE TONIJN EN TOMATEN)

500 gram tonijnsteaks, zonder graat en vel
zeezout
versgemalen peper
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels kristalsuiker
1 teen knoflook, geraspt
5 millimeter verse gemberwortel, geschild of geschraapt en geraspt
1 scherp groen pepertje (bijvoorbeeld rawit), zaadjes verwijderd en in stukjes
1 kleine rode ui, fijngehakt
2 lente-uitjes, in plakjes
8 kerstomaatjes, in vieren
1 handje korianderblaadjes, grof gehakt


Leg de tonijn op een snijplank en snijd hem dwars op de draad in plakken van 5 millimeter dik. Schep de plakken in een kom, bestrooi ze met zout en peper en zet de kom even weg. Meng het limoensap met het citroensap, de suiker en een mespunt zout in een kleine kom en roer tot de suiker is opgelost. Roer het knoflook, de gember, het pepertje en de ui erdoor en schenk de saus over de plakken tonijn. Schep de plakken tonijn goed door de saus, dek de kom af met plasticfolie en marineer de tonijn 10 minuten in de koelkast. Haal de tonijn uit de koelkast en schep de lente-uitjes en de kerstomaatjes erdoor. Marineer de salade nog 5 minuten in de koelkast. Haal de kom uit de koelkast en laat hem 10 minuten op kamertemperatuur staan voordat u de salade serveert. Garneer de salade voor het serveren met de koriander.

4 personen

bereidings- / marineertijd : 20 / 25 minuten

gebied : Filippijnen
gerechtsoort : salade

bron : Citroengras & gember : Heerlijke Aziatische recepten / Leemei Tan

Geen opmerkingen: