DILIS FRITOS (GEBAKKEN SARDINES IN FRITUURBESLAG)
24 verse sardines, schoongemaakt
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram maïzena
mespunt bakpoeder
½ theelepel zout
2 eiwitten
1 eierdooier
ijswater
olie om te frituren
partjes citroen
Spoel de sardines goed uit en droog ze op keukenpapier. Zeef meel en maïzena in een kom en voeg bakpoeder en zout toe. Klop de eiwitten en de dooier met krap 2 deciliter koud water los en roer ze door het beslag. Voeg nog zoveel koud water toe dat een mooi glad en lobbig beslag wordt verkregen.
Verhit de olie. Knijp 3 sardines met de staarten bij elkaar en wentel ze zo door het beslag. Frituur ze goudbruin en gaar en laat ze dan uitlekken. Serveer ze direct met partjes citroen.
4 personen
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Filippijnen / Jacki Passmore
zaterdag 26 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten