ARABISCHE BONENSALADE
Een kleurige bonenschotel met een vinaigrette van olie en citroensap.
circa 700 gram verschillende bonen, een nacht voorgeweekt (rode nierbonen, ogenbonen, flageolets, tuinbonen, Egyptische bruine bonen, kikkererwten, groene linzen)
VINAIGRETTE
1 kleine ui, geraspt
1 gedroogde rode Spaanse peper, verkruimeld
1½ deciliter olijfolie
sap van 3 citroenen
zout
versgemalen zwarte peper
Zet de bonen op met schoon water. Breng ze aan de kook en laat ze mistens 10 minuten flink doorkoken. Zet het vuur lager en laat de bonen 1½ tot 2 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet het kookwater af, spoel ze om in koud water en laat ze afkoelen.
Roer alle ingrediënten voor de vinaigrette dooreen en schenk de saus over de afgekoelde bonen. Roer de vinaigrette voorzichtig door de bonenschotel: sommige bonen breken snel.
4 personen
gebied : Arabië
gerechtsoort : salade
bron : Het Midden-Oosten : De arabische keukens / Jenny Ridgwell
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten