zaterdag 24 februari 2018

Arabische bonensalade (Arabië)

ARABISCHE BONENSALADE

Een kleurige bonenschotel met een vinaigrette van olie en citroensap.

circa 700 gram verschillende bonen, een nacht voorgeweekt (rode nierbonen, ogenbonen, flageolets, tuinbonen, Egyptische bruine bonen, kikkererwten, groene linzen)

VINAIGRETTE
1 kleine ui, geraspt
1 gedroogde rode Spaanse peper, verkruimeld
1½ deciliter olijfolie
sap van 3 citroenen
zout
versgemalen zwarte peper


Zet de bonen op met schoon water. Breng ze aan de kook en laat ze mistens 10 minuten flink doorkoken. Zet het vuur lager en laat de bonen 1½ tot 2 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet het kookwater af, spoel ze om in koud water en laat ze afkoelen.
Roer alle ingrediënten voor de vinaigrette dooreen en schenk de saus over de afgekoelde bonen. Roer de vinaigrette voorzichtig door de bonenschotel: sommige bonen breken snel.

4 personen

gebied : Arabië
gerechtsoort : salade

bron : Het Midden-Oosten : De arabische keukens / Jenny Ridgwell

Geen opmerkingen: