MUTTABAL (AUBERGINEDIPSAUS)
“De eenvoudigste snelle hapjes zijn vaak gewoon iets waar je wat brood bij eet of reepjes rauwe groenten in doopt.” Pippa Pearce, Londen.
2 aubergines, gehalveerd
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel korianderzaad, gemalen
1eetlepel tahin
½ theelepel chilipoeder
1 eetlepel verse koriander, gehakt
sap van ½ citroen
olie
zout
Snijd de schil van de aubergines enkele malen in en gril ze gedurende 10 minuten of tot ze zacht zijn en lijken te smelten.
Laat ze enige tijd afkoelen en snijd ze in grove stukken. Doe deze over in de keukenmachine met alle overige ingrediënten.
Zet de keukenmachine aan en voeg geleidelijk wat olie toe tot het mengsel mooi glad is.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gebied : Levant
gerechtsoort : hapje
bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten