zaterdag 24 februari 2018

Thee met specerijen (Midden-Oosten)

THEE MET SPECERIJEN

‘Kijk eens naar de hindoes. Er zijn er zoveel. Broeder, het komt door de rijst en de chai (thee) dat hun vrouwen zo vruchtbaar zijn.’ Dit Arabische gezegde geeft een van de redenen aan dat thee zo populair is in deze streek. Jonge jongens lopen haastig met dienbladen met kleine kopjes dampende zwarte thee van de theewinkeltjes naar hun meesters. Men drinkt de thee gewoonlijk zonder melk, maar met specerijen, vooral anijs, zoals in het volgende recept,

voldoende theeblaadjes of -zakjes voor 4 personen
1 theelepel fijngehakte verse gember
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel anijszaad
4 hele amandelen


Zet de ingrediënten op met circa 1 liter water, breng alles aan de kook, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de thee 5 tot 10 minuten doorkoken en donker worden. Giet de thee door een zeef en voeg eventueel wat honing toe.

4 personen

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : drank

bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells

Geen opmerkingen: