zaterdag 24 februari 2018

Cevizli Havuç Salatası (Turkije)

CEVIZLI HAVUÇ SALATASI (WORTEL-WALNOTENSALADE)

500 gram worteltjes
125 gram gepelde walnoten
2 - 3 eetlepels olie
1 theelepel peper
1 theelepel milde paprikapoeder
2 theelepels komijn
zout
2 teentjes knoflook
ruim 1 deciliter volle yoghurt
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Schrap, was en rasp de worteltjes. Hak de walnoten fijn. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de worteltjes 2 - 3 minuten. Voeg er daarna de walnoten, de peper, de paprika, de komijn en wat zout bij en bak alles nog 2 - 3 minuten. Laat daarna de groenten afkoelen. Pel de teentjes knoflook en roer de uitgeperste teentjes door de yoghurt. Schep de yoghurt door de worteltjes. Garneer de salade met de peterselie.

4 personen

bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Turkije
gerechtsoort : salade

bron : Hersek Ailesi, in De fijne Turkse keuken / Hubert Knich, Melek Renan Atalay

Geen opmerkingen: