zaterdag 24 februari 2018

Rakakat (Levant)

RAKAKAT met halloumi, feta en peterselie

1 rol filodeeg
1 kleine bos peterselie, mooie takjes geplukt
1 stuk halloumi, in reepjes
1 stuk feta, verkruimeld
olie, om te frituren


Zorg dat je een schone theedoek hebt klaarliggen en een klein kommetje met zonnebloemolie. Haal het filodeeg uit de verpakking, en bewaar onder de theedoek. Het andere stuk leg je in de lengte voor je. Leg er een paar takjes peterselie op en vouw het vel naar je toe: één keer dubbel dus. De takjes schijnen er mooi doorheen. Besmeer het vel nu met je vingers met wat olie. Leg aan de onderkant een mooi ‘worstje’ van reepjes halloumi en verkruimelde feta, vouw nu de zijkanten naar binnen en rol ze mooi en netjes op. Plak het uiteinde met wat olie vast. Werk zo snel met de rest van de vellen en de vulling.
Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood in 30 seconden goudbruin wordt, en frituur de rakakat goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, maar eet ze vooral direct!

10 - 15 stuks

gebied : Levant
gerechtsoort : mezze

bron : Souq : Tafels vol mezze / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: