zaterdag 24 februari 2018

Khoshaf (Midden-Oosten)

KHOSHAF (SALADE VAN GEDROOGD FRUIT)

Amandelen, gedroogd fruit en specerijen - een zeer populaire combinatie in dit gebied. Het gedroogde fruit moet 4 uur weken, of een nacht, samen met het kaneelstokje en de kruidnagels. Zorg dat het fruit geheel door het weekwater bedekt wordt.

125 gram gedroogde pruimen
125 gram gedroogde abrikozen
125 gram gedroogde vijgen
1 eetlepel rozijnen
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
het sap van 1 sinaasappel
eventueel 1 eetlepel amandelschaafsel of fijngehakte amandelen


Doe het gedroogde fruit, het kaneelstokje en de kruidnagels in een kom, voeg voldoende koud water toe, zodat alles er net onder staat en laat het fruit minstens 4 uur weken. Giet het weekwater af en bewaar 150 milliliter voor later.
Zet het geweekte fruit en de specerijen op met het achtergehouden weekwater en breng alles aan de kook.
Zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat het fruit 15 tot 20 minuten zachtjes koken en gaar worden. Voeg het sinaasappelsap aan de fruitsalade toe, bestrooi het eventueel met de amandelen en dien het warm of gekoeld op met wat yoghurt erbij.

4 - 6 personen

gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : nagerecht

bron : Verandering van Spijs : Een wereldselectie van pittige en kruidige gerechten / Troth Wells

Geen opmerkingen: