zaterdag 24 februari 2018

Linzensalade (Levant)

LINZENSALADE met tamarinde-knoflookdressing, sjalot en peterselie

200 gram puy linzen
2 sjalotten
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels tamarindepasta
1 - 2 tenen knoflook, geraspt
150 milliliter olijfolie
½ bos peterselie, fijngesneden


Kook de linzen in royaal water met zout beetgaar. Snijd de gepelde sjalotten in halve ringen en kneed ze met de azijn en een beetje zout. Roer de tamarindepasta los met een scheutje heet water (als je een vloeibare tamarinde hebt hoeft dat niet) en verwarm op laag vuur met de knoflook en wat zout tot de tamarinde helemaal is opgelost. Roer de olijfolie erdoor en meng deze dressing door de linzen, samen met de peterselie en de sjalotten.

2 - 4 personen

gebied : Levant
gerechtsoort : mezze

bron : Souq : Tafels vol mezze / Nadia Zerouali & Merijn Tol

Geen opmerkingen: