STUKJES KALKOEN IN PITTIGE KAAS-ROOMSAUS
1 ui
200 gram kalkoenfilet
zout
peper
1 eetlepel boter of margarine
2 theelepels tijm
1½ deciliter droge, witte wijn
1½ deciliter garderoom
2 eetlepels gemalen groene Zwitserse kaas
Ui pellen en snipperen. Kalkoenfilet in dunne reepjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In een koekenpan met antiaanbaklaag de boter verhitten. Ui 2 minuten fruiten. Kalkoenvlees toevoegen en in 2 minuten rondom bruin bakken. Tijm en wijn toevoegen en 2 minuten rondom bruin bakken. Tijm en wijn toevoegen en 2 minuten laten sudderen. Intussen in een kommetje de garderoom en de Zwitserse kaas door elkaar roeren. Aan het vlees toevoegen en nog 3 minuten laten sudderen. Lekker met (groene) spiraalmacaroni en tomatensalade.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande oktober / november 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten