GRAVLAX MET KORIANDER EN BIETENSALADE MET SESAM
1 eetlepel sesamzaad
600 gram rode biet, gekookt, gepeld, in plakjes
40 milliliter olijfolie
1 theelepel sesamolie
30 milliliter wittewijnazijn
20 milliliter agavesiroop
1 bosui, in dunne ringen
1 bakje tuinkers, geknipt
100 gram crème fraîche
GRAVLAX
1 dik stuk verse zalm met huid à 400 gram
1 eetlepel zeezout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel witte peperkorrels, geplet
1 bos koriander (40 gram), blad fijngesneden
Snijd voor de gravlax de zalm horizontaal langs de graat door en verwijder de middengraat. Meng zout, suiker en peper door elkaar. Leg de ene zijde zalm op een plank met het vel naar beneden. Strooi de helft van de koriander erop en daarna het zoutmengsel. Verdeel de rest van de koriander over het zoutmengsel. Leg de andere zijde zalm erop met de huid naar boven. Verpak de zalm strak in plasticfolie. Doe het zalmpakket in een passende schaal en leg er een zwaar gewicht op. Laat de zalm 2 dagen marineren in de koelkast, keer het pakket regelmatig.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
Leg de bieten in een schaal. Meng de olijfolie, sesamolie, azijn, 1 theelepel zout en peper uit de molen naar smaak en de agavesiroop door elkaar. Schenk dit over de bieten. Strooi de bosui, tuinkers en het sesamzaad erover en schep dotjes crème fraîche erop.
Neem de zalm uit de koelkast, verwijder het zoutmengsel en snijd de zalm schuin in lange dunne plakjes. Serveer met de bietjes.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 2 dagen / 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Delicious. oktober 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten