RUNDERREEPJES MET SHII-TAKES EN SHANGHAI PAKSOI
300 gram basmatirijst
3 struikjes Shanghai paksoi of 1 gewone paksoi
100 gram shii-takepaddestoelen
1 eetlepel maïzena
5 eetlepels zonnebloemolie
1 schaaltje runderreepjes naturel (250 gram)
1 centimeter verse gemberwortel, fijngesneden
250 milliliter runderbouillon (van tablet)
2 eetlepels oestersaus
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden. Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden. Shiitake in kom omscheppen met maïzena, zodat alle paddenstoelen rondom bedekt zijn. In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en runderreepjes 5 minuten al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden. Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel 30 seconden fruiten. Paddenstoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 seconden doorkoken. Vlees en paksoireepjes door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met rijst serveren.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande oktober 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten