woensdag 28 oktober 2015

Runderreepjes met shii-takes en Shanghai paksoi

RUNDERREEPJES MET SHII-TAKES EN SHANGHAI PAKSOI

300 gram basmatirijst
3 struikjes Shanghai paksoi of 1 gewone paksoi
100 gram shii-takepaddestoelen
1 eetlepel maïzena
5 eetlepels zonnebloemolie
1 schaaltje runderreepjes naturel (250 gram)
1 centimeter verse gemberwortel, fijngesneden
250 milliliter runderbouillon (van tablet)
2 eetlepels oestersaus


Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden. Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden. Shiitake in kom omscheppen met maïzena, zodat alle paddenstoelen rondom bedekt zijn. In wok of hapjespan 2 eetlepels olie verhitten en runderreepjes 5 minuten al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden. Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel 30 seconden fruiten. Paddenstoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 seconden doorkoken. Vlees en paksoireepjes door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met rijst serveren.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: