VARKENSHAASJE MET DRUIVENSAUS
1 varkenshaasje à 250 gram
zout
peper
1 theelepel kaneel
25 gram boter of margarine
100 gram blauwe druiven
100 gram witte druiven
½ deciliter druivensap
1 theelepel bouillonpoeder
3 eetlepels crème fraîche
Varkenshaasje inwrijven met zout, peper en kaneel. In braadpan de boter verhitten. Varkenshaasje in 15 minuten rondom bruin en rosé bakken. Intussen twee borden voorverwarmen. Druiven wassen, halveren en de pitjes verwijderen. Een paar halve druiven achterhouden voor de garnering. Varkenshaasje op een plank leggen en afdekken met aluminiumfolie. 5 Minuten laten rusten. Intussen in bakvet druiven 1 minuut verwarmen. Druivensap en bouillonpoeder toevoegen. Op hoog vuur 2 minuten laten koken. Crème fraîche erdoor roeren. Saus op smaak brengen met wat zout en peper. Varkenshaasje in plakken snijden en op de warme borden rangschikken. Druiven met saus ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande oktober/ november 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten