DRUMSTICKS MET PAPAJA-ZUURKOOL
300 gram groene papaja
250 milliliter wittewijnazijn + 1 eetlepel extra
3 pimentkorrels
3 tenen knoflook, fijngehakt
200 milliliter tomatenketchup
200 milliliter ketjap manis
1 theelepel zwarte peper
8 drumsticks
zonnebloemolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukken
1 kippenbouillonblokje
snuf nootmuskaat
3 lente-uien, in dunne ringen
Begin twee dagen van tevoren. Schil de papaja, halveer hem en haal de pitjes eruit. Rasp het vruchtvlees heel grof. Meng de papaja met de azijn, pimentkorrels en 1 theelepel zout. Schep dit mengsel in een goed afsluitbare, glazen pot en laat 1 à 2 dagen trekken in de koelkast, draai de pot af en toe om. Knijp de ‘zuurkool’ uit boven een vergiet en laat uitlekken, bewaar wat van de azijn. Meng tweederde van de knoflook, de ketchup, ketjap en zwarte peper door elkaar. Wentel de drumsticks in de marinade en laat 2 uur marineren. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en de rest van de knoflook 3 minuten op laag vuur. Verhit een flinke scheut olie in een wok. Wok de kip rondom bruin op matig vuur. Voeg het ui-knoflookmengsel toe en doe de tomaatstukken, de uitgelekte papajazuurkool en 250 milliliter water erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en schep even om. Doe het deksel op de pan en laat 20 - 30 minuten op matig vuur stoven tot de kip gaar is. Proef en breng op smaak met nog een paar druppels azijn en wat nootmuskaat. Garneer met de lente-ui.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
wacht- / marineer- / bereidingstijd : 2 dagen / 2 uur / 45 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : familie Choté, in Un Buku / Harold Pereira, via Delicious. oktober 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten