LAUKISTOOF
2 - 3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels masala
400 gram kippendijen, in blokjes
2 kippenbouillonblokjes
paar takjes selderij, blaadjes fijngesneden
snuf zwarte peper
1 blik kokosmelk (400 milliliter)
1 lauki (fleskalebas), courgette of flespompoen, geschild en in blokjes
Verhit de olie in een flinke braadpan en bak hierin de ui en knoflook even aan. Voeg de masala en kipblokjes toe en bak tot de kip lichtbruin is. Verkruimel de bouillonblokjes erboven, doe de selderij erbij en voeg zwarte peper naar smaak toe. Roerbak nog een paar minuten. Schenk de kokosmelk en 400 milliliter water erbij. Breng aan de kook en voeg de blokjes fleskalebas toe.
Laat de lauki 30 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Breng zo nodig op smaak met een extra kippenbouillonblokje of zout. Eet de soep met witte rijst of brood.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : familie Choté, in Un Buku / Harold Pereira, via Delicious. oktober 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten