woensdag 28 oktober 2015

Knolselderijsoep met paddenstoelen

KNOLSELDERIJSOEP MET PADDENSTOELEN

2 uien, gesnipperd
4 eetlepels zonnebloemolie
½ knolselderij, in blokjes
200 milliliter kookroom (light)
750 milliliter kippenbouillon (van tablet)
200 gram paddenstoelenmelange, in reepjes
½ zakje verse selderij (à 50 gram), fijngeknipt


In soeppan ui in helft van olie goudbruin fruiten. Knolselderij erdoor roeren en 5 minuten meebakken. Kookroom en bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes doorkoken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en paddenstoelenmelange op hoog vuur 5 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper. Met staafmixer soep pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep over vier kommen verdelen en paddenstoelen erin leggen. Selderij erover strooien.
Tip: Knolselderij heeft een echt winterse smaak. Bovendien is het een groente die het gepureerd uitstekend doet. Niet alleen in de soep, maar ook in combinatie met aardappel als puree. Dat maakt de puree lichter verteerbaar.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: