PREISOEP MET GEROOKTE ZALM
2 kruimige aardappels, in blokjes
150 gram prei, in ringen
1 eetlepel tijm
750 milliliter kippenbouillon (van tablet)
50 milliliter slagroom
100 gram gerookte zalm, in reepjes
Aardappels, prei en tijm in kippenbouillon aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes koken. Soep voorzichtig kort met staafmixer of in keukenmachine pureren. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier kommen of diepe borden verdelen. Scheut slagroom in soep schenken en soep met lepel even draaien zodat slagroom als halve cirkel zichtbaar wordt. Zalm in soep leggen.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande oktober 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten