GOBI UIT KASHMIR
1 grote ui
4 tenen knoflook
5 centimeter gemberwortel, geschild en kleingesneden
3 middelgrote tomaten
6 eetlepels olie
1 grote bloemkool, in roosjes verdeeld
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen kardemomzaad
4 laurierbladeren
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
GARNERING
30 gram cashewnoten, geroosterd
30 gram rozijnen
Pureer de ui, knoflook, gemberwortel en tomaten in een keukenmachine. Verhit de olie in een grote, zware pan en bak hierin de bloemkoolroosjes rondom tot ze zacht en bruin zijn. Schep ze uit de pan. Bak de tomatenpuree, kurkuma en cayennepeper 3 minuten. Voeg de kaneel, kruidnagel, kardemom, laurier, suiker en het zout toe. Voeg de bloemkoolroosjes weer toe en schep ze door de saus. Laat alles door en door warm worden. Strooi er vlak voor het serveren de geroosterde cashewnoten en de rozijnen over.
4 - 6 personen
gebied : Kashmir, India
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten