KALKOENCURRY MET GESTOOMDE GROENTE
2 struiken paksoi, in repen
400 gram mienestjes
1 eetlepel Thaise groene currypasta
1 blik kokosmelk (400 milliliter)
400 gram kalkoenfilet, in reepjes
In ruime (stoom)pan laag water aan de kook brengen. Paksoi in de lengte doormidden snijden, harde stronk verwijderen en rest in dunne reepjes snijden. Paksoi in stoommand of vergiet leggen, boven pan met kokend water hangen en groente afgedekt in 5 - 7 minuten gaar stomen. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Wok op hoog vuur verhitten. Currypasta in 3 eetlepels kokosmelk losroeren. Rest van kokosmelk erbij schenken en tot 2/3 laten inkoken. Kalkoenreepjes aan kokossaus toevoegen, vuur lager draaien en kalkoen in 5 minuten gaarkoken. Mie over vier borden verdelen en kalkoencurry erover scheppen. Paksoi ernaast leggen.
4 personen
voedingswaarde : 565 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande oktober 2004
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten