woensdag 28 oktober 2015

Kip in kruidige tomatensaus en aubergine

KIP IN KRUIDIGE TOMATENSAUS EN AUBERGINE

2 schaaltjes kipmedaillons (à 250 gram)
5 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 kaneelstokjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 eetlepels gedroogde oregano
2 uien, fijngesnipperd
1 aubergine, in blokjes
125 milliliter crème fraîche


Kipmedaillons met mespunt zout en peper bestrooien. In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en kip aan beide kanten aanbraden. Knoflook en kaneel toevoegen en kort fruiten. Tomaatblokjes erbij schenken en kip met oregano, zout en peper goed op smaak brengen. Kip afgedekt op laag vuur 30 minuten laten sudderen. In hapjespan ui 5 minuten in rest van olie fruiten. Aubergine toevoegen en al omscheppend meebakken. Crème fraîche erdoor roeren en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine op laag vuur afgedekt 20 minuten smoren. Kip met tomatensaus op vier borden scheppen. Aubergine ernaast serveren. Lekker met wilde & witte rijst.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: