maandag 6 april 2015

Kip met venkel en tomaat

KIP MET VENKEL EN TOMAAT

1 ui
1 grote venkelknol
3 tomaten
4 kuikenpoten
zout
peper
2 theelepel Italiaanse keukenkruiden
6 eetlepels margarine
1 deciliter witte wijn
1 teentje knoflook
6 zwarte olijven


Ui pellen en snipperen. Van venkel stengels en stronk verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in stukken snijden. Tomaten wassen en in vieren snijden.
Kip inwrijven met zout, peper en Italiaanse keukenkruiden. In braadpan 5 eetlepels margarine verhitten. Kip in 10 minuten rondom goudbruin bakken. ½ deciliter wijn toevoegen. Met deksel schuin op pan kip in 15 minuten gaar smoren. Intussen in pan 1 eetlepel margarine smelten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aan ui toevoegen: venkel, olijven, zout, peper en ½ deciliter wijn. Met deksel op pan in 15 minuten gaar stoven. Tomaten toevoegen en 2 minuten mee warmen. Groente in schaal scheppen. Kip erop leggen. Garneren met venkelgroen.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 35 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1981

Geen opmerkingen: