maandag 6 april 2015

Koolraap met romige paprikasaus

KOOLRAAP MET ROMIGE PAPRIKASAUS

1 koolraap (1 kilogram)
½ rode paprika
zout
1 zakje paprikaroomsaus
½ deciliter appelsap
4 eetlepel slagroom
3 eetlepel maïs (blik)
½ theelepel paprikapoeder


Koolraap in plakken van 1½ centimeter snijden en schillen. Wassen. In repen snijden. Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
In pan met weinig water en zout koolraap in 15 minuten gaarkoken. Intussen in steelpan paprikaroomsaus maken met appelsap, slagroom en 1½ deciliter water volgens gebruiksaanwijzing. Paprikareepjes en maïs erdoor roeren. Op smaak
brengen met zout en paprikapoeder. Koolraap afgieten. Overdoen in schaal. Paprikasaus erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1984

Geen opmerkingen: