SCHELVIS MET GARNALEN
400 gram schelvisfilets
1½ eetlepel citroensap
100 gram gepelde Hollandse garnalen
4 eetlepels whiskysaus
2 eetlepels bloem
1 ei
6 eetlepels paneermeel
1 tomaat
frituurvet / olie
zout
peper
Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Besprenkelen met citroensap. In 8 stukken snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen en uitlekken. In kom doen. Whiskysaus erdoor scheppen. In diep bord bloem strooien. In ander diep bord ei losroeren. In derde diep bord paneermeel strooien. Vergiet bekleden met keukenpapier. Tomaat wassen en in vieren snijden.
Frituurvet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (175 °C). Intussen schaal voorverwarmen. Vis inwrijven met zout en peper. Vis eerst door bloem wentelen, dan door ei halen en vervolgens door paneermeel wentelen. Met 4 stukken tegelijk in 6 minuten gaar en goudbruin frituren. In vergiet laten uitdruipen. Op warme schaal leggen. Garnalenmengsel ernaast scheppen. Garneren met tomaat.
Groentetip: Kropsla met komkommer.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip maart 1981
maandag 6 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten