OESTERS MET TOAST
1 citroen
75 gram boter
4 sneetjes bruinbrood
ijsblokjes
12 oesters
versgemalen peper
Citroen wassen en in 6 partjes snijden. Van boter met behulp van theelepel boterkrullen of bolletjes maken. Op schaaltje leggen. Korstjes van brood
verwijderen. In broodrooster roosteren. Elk sneetje brood schuin halveren. Op ander schaaltje leggen. IJsblokjes in schone theedoek wikkelen. Met hamer
tot gruis slaan. IJsgruis over 2 schalen verdelen. Hierop oesters en citroen rangschikken. Toast en boter apart opdienen. Direct opdienen.
Eetwijze: oester bestrooien met snufje peper. Eventueel bedruppelen met citroensap. Met (oester)vorkje rauwe oester losmaken en uit schelp in mond laten glijden.
2 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
land : Nederland (Zeeland)
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip maart 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten