KRUIDEN-KAASSOEP MET CROÛTONS
2 sneetjes witbrood
2½ eetlepels boter of margarine
2 takjes peterselie
6 sprietjes bieslook
2½ eetlepels bloem
2½ deciliter melk
50 gram geraspte oude kaas
1 theelepel bouillonpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel koffiemelk
zout
peper
Brood ontkorsten en in blokjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Broodblokjes in 2 minuten rondom lichtbruin bakken. In schaaltje scheppen. In kopje peterselie en bieslook fijn knippen.
In kleine pan rest van boter verhitten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en 2 ½ deciliter water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden soep. Erdoor roeren: kaas, bouillonpoeder en knoflookpoeder. Koffiemelk en peterseliemengsel erdoor roeren. Aan tafel broodcroûtons over soep verdelen.
3 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Tip maart 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten