maandag 6 april 2015

Camembert-salade

CAMEMBERT-SALADE

1 theelepel mosterd
4 eetlepel olie
2 eetlepels azijn
zout
peper
1 kleine venkelknol
2 appels
2 eetlepels citroensap
½ doos Camembert (125 gram)
4 slabladeren
12 halve gepelde walnoten
4 toefjes peterselie


In kom doen: mosterd, olie, azijn, zout en peper. Tot sausje roeren. Van venkel stengels en stronk verwijderen. Wassen. Appels wassen en klokhuizen verwijderen. In smalle repen snijden. Besprenkelen met citroensap. Camembert in plakjes snijden. Slabladeren wassen en uitslaan.
Venkel in 8 dunne plakken snijden. Op 4 bordjes slablad leggen. Hierover verdelen: venkel, appel en Camembert. Sausje erover schenken. Garneren met noten en toefje peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1981

Geen opmerkingen: