GARNALENCOCKTAIL
1 citroen
200 gram gepelde Noorse garnalen
versgemalen peper
5 eetlepels mayonaise
1½ eetlepel koffieroom
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel vieux
1 eetlepel groene peperkorrels (potje)
zout
4 slabladeren
Citroen wassen en halveren. Helft uitpersen. Andere helft in 4 plakjes snijden. In zeef onder koud stromend water garnalen afspoelen. Laten uitlekken. Op bord leggen. Peper erover strooien. Besprenkelen met citroensap. In kommetje doen: mayonaise, koffieroom, tomatenketchup, vieux, groene peperkorrels , zout en peper. Tot sausje roeren. Sla wassen en uitslaan.
In 4 schaaltjes slablad leggen. Garnalen erover verdelen. Sausje erover schenken. Garneren met plakje citroen.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip maart 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten