SAMBAL GORENG BOONTJES
Pittig gekruide sperziebonen uit de wok.
250 gram sperziebonen
1 sjalotje
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
1 deciliter kokosmelk
zout
peper
Was de sperziebonen en snijd ze in vieren. Pel en snipper het sjalotje.
Verhit de olie in en wok of braadpan. Fruit het sjalotje goudgeel. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de sambal en de boontjes erdoor. Bak de boontjes 3 minuten al omscheppend. Voeg de kokosmelk toe en laat de boontjes in nog 8 minuten zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
2 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Menu 8 maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten