GEBAKKEN TAHOE IN TOMATENSAUS
Een goed gevulde ragout die prima bij rijst past.
200 gram tahoe
1 kleine Spaanse peper
1 grote ui
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
½ blikje tomatenstukjes (à 400 gram)
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel bouillonpoeder
2 bosuitjes
1 eetlepel fijngeknipte verse koriander of peterselie
Snijd de tahoe in blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper. Hak de peper, de ui en de knoflook heel fijn.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de blokjes tahoe rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schenk de olie uit de pan. Roer de knoflook, de ui een de peper door het achtergebleven bakvet en fruit alles goudgeel. Roer de tomaatstukjes, de sojasaus en het bouillonpoeder erdoor. Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen. Snijd intussen de bosui in dunne ringetjes. Schep de tahoe door de tomatensaus een verwarm het geheel nog 4 minuten. Breng het gerecht eventueel op smaak met nog een beetje sojasaus. Strooi de bosui en koriander erover. Lekker met sambal goreng boontjes en rijst.
2 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Menu 8 maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten