vrijdag 7 mei 2010

Tomaten-groenteroomsoep met balletjes

TOMATEN-GROENTEROOMSOEP MET BALLETJES

300 gram half-om-half gehakt
½ zakje (of 1 eetlepel) gehaktkruiden
40 gram boter
1 ui, gesneden
30 gram bloem
1 groot blikje tomatenpuree
1 blik tomaatblokjes (à 400 gram)
2 vleesbouillontabletten
1 pakje soepgroente, van 600 gram, klein gesneden
100 milliliter slagroom

Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol er balletjes van. Verwarm de boter in een soeppan en fruit de uitjes zachtjes glazig in 5 minuten. Voeg de bloem toe, laat opnemen door de boter en al roerend even garen. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak zachtjes 1 minuut mee. Voeg op halfhoog vuur in delen 1 liter koud water toe en roer steeds eerst de saus glad voordat je nieuw water toevoegt (dat voorkomt dat er klontjes komen). Voeg de tomaatblokjes met vocht, de vleesbouillontabletten, gehaktballetjes en soepgroente toe en laat de soep onder af en toe roeren 10 - 15 minuten zacht koken. Breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen. Roer de room erdoor. Lekker met boerenbrood of vloerbrood.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Delicious. mei 2010

Geen opmerkingen: