LENTESALADE
150 g Du Puy-linzen
500 g groene asperges
zout
peper
1 bosje lente-uitjes
200 g rucola
1 kleine struik bleekselderij
50 g waterkers
1 doosje tuinkers
1 doosje hot sprouts
150 g kerstomaatjes
4 kiwi’s
50 g gepelde pompoenpitten
25 g sesamzaad
1 teen knoflook
6 eetl. extra vergine olijfolie
sap van 1 grote citroen
Kook de linzen in 45 min. gaar en laat ze afkoelen in een grote bak. Snijd intussen de houtige onderkanten van de asperges en kook ze in ca. 8 - 10 min. beetgaar in water met wat zout. Snijd ze in grove stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Snijd de rucola fijn. Haal de blaadjes en onderkant van de bleekselderij en snijd de stengels in fijne reepjes. Snijd de waterkers fijn. Snijd de tuinkers en hot sprouts af boven de wortels. halveer de kerstomaatjes. Schil de kiwi’s en snijd ze in stukken. Rooster de pompoenpitten en voeg op ’t laatst het sesamzaad toe. pel de teen knoflook en pers hem uit in de olie. Maak dressing van de olijfolie, citroensap, knoflook, flink peper uit de molen en zout. Meng alles voorzichtig en laat de dressing een minuut of 5 intrekken.
Lekker met roggebrood met boerenkaas.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 min.
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Sla! april 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten