SPAGHETTI MET KNOFLOOK EN OLIE
300 g spaghetti
8 teentjes knoflook
½ zakje verse peterselie (a 30 g)
1 dl (olijf)olie
2 gedroogde chilipepertjes (zakje a 10 g, Silvo)
2 eetlepels citroensap
zout
(vergemalen) zwarte peper
In pan spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In (steel)pan olie verhitten. Knoflookplakjes in ca. 2 minuten glazig fruiten. Chilipepertjes toevoegen en ca. 3 minuten meefruiten. Citroensap erdoor roeren. Van vuur af iets laten afkoelen en peterselie erdoor scheppen. Spaghetti afgieten.
Olie-knoflookmengsel door spaghetti scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti over vier borden verdelen. (Eventueel nog wat (olijf)olie naar smaak erover sprenkelen).
Serveren met (versgeraspte) Parmezaanse kaas.
4 personen
voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : ca. 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande mei 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten