vrijdag 7 mei 2010

Tomaat-koolsalade met Ankevener

TOMAAT-KOOLSALADE MET ANKEVENER

Een maaltijdsalade met pittige Hollandse geitenkaas. De kool wordt vermengd met rettich, waardoor de salade een extra pikante smaak krijgt. Een hoofdgerecht met een knipoog naar de eerste warme dagen.

4 takjes peterselie
2 takjes dille of ½ el dille (diepvries)
2 sjalotjes
6 el (olijf)olie
3 el azijn
2 tl suiker
1 rettich (± 300 g)
¼ spitskool (± 400 g)
zout
4 grote tomaten
300 g Ankevenerkaas
12 zwarte olijven

In kopje peterselie en dille fijnknippen. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In kom doen: olie, azijn, peterselie, dille, sjalotjes en suiker. Tot sausje roeren. Rettich wassen. Fijnraspen. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. Kool fijnraspen. In kom rettich en kool met ¼ tl zout door elkaar scheppen. Tomaten wassen. In plakken van ± 2 cm snijden. Groenten tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Kaas in plakken van ± ½ cm snijden. Plakken halveren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Rettich-koolmengsel over 4 bordjes verdelen. Hierop tomaat en kaas rangschikken. Sausje nogmaals doorroeren en over kaas en tomaat verdelen. Bordjes garneren met olijven. Lekker met brood.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip mei 1987

Geen opmerkingen: