TOMAAT-KOOLSALADE MET ANKEVENER
Een maaltijdsalade met pittige Hollandse geitenkaas. De kool wordt vermengd met rettich, waardoor de salade een extra pikante smaak krijgt. Een hoofdgerecht met een knipoog naar de eerste warme dagen.
4 takjes peterselie
2 takjes dille of ½ el dille (diepvries)
2 sjalotjes
6 el (olijf)olie
3 el azijn
2 tl suiker
1 rettich (± 300 g)
¼ spitskool (± 400 g)
zout
4 grote tomaten
300 g Ankevenerkaas
12 zwarte olijven
In kopje peterselie en dille fijnknippen. Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In kom doen: olie, azijn, peterselie, dille, sjalotjes en suiker. Tot sausje roeren. Rettich wassen. Fijnraspen. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. Kool fijnraspen. In kom rettich en kool met ¼ tl zout door elkaar scheppen. Tomaten wassen. In plakken van ± 2 cm snijden. Groenten tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Kaas in plakken van ± ½ cm snijden. Plakken halveren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Rettich-koolmengsel over 4 bordjes verdelen. Hierop tomaat en kaas rangschikken. Sausje nogmaals doorroeren en over kaas en tomaat verdelen. Bordjes garneren met olijven. Lekker met brood.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip mei 1987
vrijdag 7 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten