vrijdag 23 april 2010

Garnalen-uiensoep

GARNALEN-UIENSOEP

1 teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
1 liter melk
25 gram boter of margarine
2 grote uien, fijngesneden
25 gram bloem
1 eetlepel tomatenpuree
2 visbouillontabletten, verkruimeld
200 gram gepelde Hollandse garnalen
zout
peper
nootmuskaat
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Knoflook in olie 5 minuten bakken. Melk toevoegen en tegen de kook aan 15 minuten zachtjes laten trekken. In grote pan boter verhitten en ui hierin 5 minuten bakken. Bloem en tomatenpuree erdoor roeren en 3 minuten meebakken. Melk zeven en door bloemmengsel roeren. Bouillontabletten toevoegen, geheel aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren en garnalen, zout, peper, nootmuskaat en bieslook erdoor roeren. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair april 1996

Geen opmerkingen: