vrijdag 23 april 2010

Croissants met garnalensalade

CROISSANTS MET GARNALENSALADE

1 blikje croissantdeeg voor grote croissants of 6 klaar gekochte croissants
300 gram garnalen
3 bosuitjes
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel crème fraîche
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel whisky
scheutje worcestershiresauce
zout
versgemalen peper
boter om te besmeren
6 blaadjes sla
kerstomaatjes
2 hardgekookte eieren

Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de garnalen zo nodig ontdooien en op kamertemperatuur komen. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in smalle ringetjes. Klop de mayonaise, de crème fraîche, de tomatenketchup, de whisky en de worcestershiresauce in een kom met een garde door elkaar en breng deze saus zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
Halveer de croissants en besmeer de helften met boter. Leg de onderste helften op de bordjes en verdeel er de garnalen over (hou een aantal garnalen over voor de garnering). Verdeel daarover de saus en leg er de bovenste helften van de croissants op. Garneer de borden elk met een blaadje sla, halve kerstomaatjes, partjes ei en strooi er de resterende garnalen over.

6 personen

voedingswaarde : 401 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten + de oventijd

gerechtsoort : snack, voor- of lunchgerecht

bron : Boodschappen april 1999

Geen opmerkingen: