MOSSEL-SPINAZIETAARTJE MET MUSCADETSAUS
1 komkommer
1 deciliter Muscadet sur lie (witte wijn)
2 deciliter visfond (pot)
2 sjalotjes, fijngesneden
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 gram grootbladige spinazie
zout
peper
4 tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd, in vieren
400 gram gekookte mosselen
115 gram koude boter of margarine, in blokjes
1 deciliter volle Bulgaarse yoghurt
½ theelepel versgeraspte mierikswortel (of 1 theelepel uit potje)
1 eetlepel fijngesneden bieslook
4 takjes kervel
¼ tomaat, ontveld en zaadjes verwijderd, in reepjes
Oven voorverwarmen op 180°C. Komkommer in lengte halveren en zaadjes eruit schrapen. Komkommer in gelijke stukken van 4 centimeter snijden en deze in ovaaltjes snijden (= tourneren). Wijn met visfond en helft van sjalot aan de kook brengen en op matig hoog vuur laten inkoken tot 1½ deciliter. In olie knoflook en helft van sjalotjes 1 minuut zachtjes bakken. Spinazie toevoegen en in enkele minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Spinazie over borden verdelen en bedekken met 4 partjes tomaat. Van mosselen stugge randje verwijderen. Mosselen op borden schikken en in oven 5 minuten verwarmen. In pan 1 eetlepel boter laten smelten en hierin komkommer in 5 minuten beetgaar stoven. Yoghurt, mierikswortel en bieslook mengen en enkele minuten mee warmen met komkommer. Op smaak brengen met zout en peper. Saus aan de kook brengen en van vuur af rest van koude boter erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Saus over mosselen scheppen. Komkommer erbij scheppen. Garneren met kervel en reepjes tomaat.
4 personen
voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair april 1998
vrijdag 23 april 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten