vrijdag 7 mei 2010

Witte-bonensoep met crostini

WITTE-BONENSOEP MET CROSTINI

1 venkelknol
1 winterwortel (ca. 150 g)
1 ui
3 teentjes knoflook
5 eetlepels (olijf)olie
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
1 voorgebakken ciabatta (225 g, AH)
1 pot witte bonen (netto 720 g, Hak)
2 groentebouillontabletten
zout
(versgemalen) zwarte peper
groene pesto (potje, Grand'Italia)
2 eetlepels Parmezaanse kaas (zakje a 50 g, Grand'Italia)

BEREIDEN: Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Intussen venkelknol schoonmaken, wassen en in reepjes snijden (groen bewaren voor garnering). Wortel schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. 1 Teentje knoflook pellen en fijnhakken. In (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten. Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt ca. 10 minuten laten smoren, af en toe omscheppen. Intussen ciabatta schuin in sneetjes snijden. Rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Rest van olie erdoor roeren. Sneetjes ciabatta bestrijken met knoflookolie. In midden van oven sneetjes op ovenrooster in ca. 8 minuten goudbruin bakken (= crostini). Intussen bonen en 1 liter water aan groentemengsel toevoegen en aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen. Soep afgedekt ca. 5 minuten zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en peper. Crostini iets laten afkoelen en bestrijken met pesto. Soep in vier diepe borden scheppen en bestrooien met venkelgroen en kaas. Serveren met crostini.

Tip: Roer voor een niet-vegetarische soep 200 g in blokjes gesneden salami of gekookte ham door de soep, na het toevoegen van de bonen.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch lunchgerecht

bron : Allerhande 9 mei 1996

Geen opmerkingen: