KAASSALADE MET NOTEN EN APPEL
¼ kleine meloen (125 gram)
25 gram gepelde walnoten
100 gram Hollandse geitenkaas
¼ kropsla
½ eetlepel mosterdzaadjes
3 eetlepels olie
1½ eetlepel vloeibare honing
zout
peper
½ appel (Granny Smith)
Zacht binnenste uit meloen verwijderen. Meloen schillen. Meloen in blokjes van 1 centimeter snijden. Noten grof hakken. Van kaas korstjes verwijderen. In blokjes van 1 centimeter snijden. Kropsla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje met bolle kant van lepel mosterdzaadjes kneuzen. Toevoegen: olie, azijn, honing, zout en peper. Tot sausje roeren.
Appel schillen en klokhuis verwijderen. In blokjes van 1 centimeter snijden. In kom doen: meloen, noten, kaas, kropsla en appel. Sausje nogmaals doorroeren. Door salade scheppen. Over 2 borden verdelen.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip mei 1989
vrijdag 7 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten