vrijdag 7 mei 2010

Kaassalade met noten en appel

KAASSALADE MET NOTEN EN APPEL

¼ kleine meloen (125 gram)
25 gram gepelde walnoten
100 gram Hollandse geitenkaas
¼ kropsla
½ eetlepel mosterdzaadjes
3 eetlepels olie
1½ eetlepel vloeibare honing
zout
peper
½ appel (Granny Smith)

Zacht binnenste uit meloen verwijderen. Meloen schillen. Meloen in blokjes van 1 centimeter snijden. Noten grof hakken. Van kaas korstjes verwijderen. In blokjes van 1 centimeter snijden. Kropsla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje met bolle kant van lepel mosterdzaadjes kneuzen. Toevoegen: olie, azijn, honing, zout en peper. Tot sausje roeren.
Appel schillen en klokhuis verwijderen. In blokjes van 1 centimeter snijden. In kom doen: meloen, noten, kaas, kropsla en appel. Sausje nogmaals doorroeren. Door salade scheppen. Over 2 borden verdelen.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip mei 1989

Geen opmerkingen: