vrijdag 7 mei 2010

Doperwtensoep met roomyoghurt en basilicum

DOPERWTENSOEP MET ROOMYOGHURT EN BASILICUM

Een frisromige soep die zowel koud als warm verrukkelijk smaakt.

1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
5 g boter of margarine
200 g doperwten (diepvries)
4 dl kruidenbouillon, van ¾ tablet
1 el citroensap
2 el griekse yoghurt
2 takjes verse basilicum, in reepjes

Verhit de boter en bak het sjalotje en de knoflook in ± 4 min. zachtjes glazig. Voeg de doperwten en hete bouillon toe en laat dit ± 5 min. zachtjes koken tot de doperwten beetgaar zijn. Pureer de soep en wrijf hem door een zeef. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de yoghurt met een roerbeweging door de soep en verdeel deze over de soepkommen. Bestrooi met de basilicum.

2 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair mei 2001

Geen opmerkingen: