vrijdag 7 mei 2010

Aziatische 'fingerfood' salade (Azië)

AZIATISCHE ‘FINGERFOOD’ SALADE

24 grote rauwe gepelde diepvriesgarnalen, ontdooid
snuf Chinees vijfkruidenpoeder (toko)
stukje verse gember ter grootte van een duim, geschild, fijngehakt
geraspte schil en sap van 1 (liefst biologische) limoen
sesamolie
50 gram fijne rijstnoedels (toko)
1 verse rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
25 gram sesamzaad, licht geroosterd
klein bosje verse koriander, blaadjes geplukt
2 kroppen sla, buitenste bladeren verwijderd, binnenste bladeren losgehaald

Meng in een kom de rauwe garnalen met het vijfkruidenpoeder, de gember, limoenrasp en een scheutje sesamolie en laat staan om te marineren. Kook intussen je noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, schep er een beetje sesamolie door en laat afkoelen. Voeg het limoensap, de rode peper, sesamzaad en korianderblaadjes toe en meng goed. Verhit een koekenpan of wok tot hij echt heel heet is. Roerbak de gemarineerde garnalen 2 - 3 minuten tot ze gaar zijn en zet apart. Neem, om je salade samen te stellen, een mooi komvormig slablad en stapel er een beetje noedelsalade op. Leg er een paar gebakken garnalen op en herhaal dit tot je 12 slabakjes hebt. Knijp met je vingers een bakje samen, eet en geniet!

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidings- / afkoeltijd : 40 / 15 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : lunch- of hoofdgerecht

bron : Delicious. mei 2010

Geen opmerkingen: